NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Energie

Welke criteria stel je aan je nieuwe energieleverancier?

2 Minuten lezen
energieleverancier kiezen

Het kiezen van een energieleverancier is iets wat je weloverwogen wilt doen. Voor veel mensen is het niet enkel meer het zoeken naar de goedkoopste energieleverancier, maar betekent het afnemen en gebruiken van energie inmiddels veel meer. Zeker maatschappelijk gezien is hier (gelukkig) steeds meer aandacht voor.

Mensen worden zich steeds bewuster van het feit dat we door het gebruik maken van energie ook onze wereld aantasten en belasten. Voor veel consumenten is dit inmiddels ook een belangrijk onderdeel van hun uiteindelijke keuze. Die paar tientjes per jaar (wat overigens zeker niet altijd zo is) worden vaak onderschikt aan het helpen aan een betere wereld en de morele aspecten.

Welke energieleverancier is er nu echt groen?

De marketinguitingen van energieleveranciers en de beloften van groene energie vliegen je om de oren, maar wie biedt er nu echt groene energie? Wij gingen op onderzoek uit en vonden het antwoord!

60% van de leverancier verkopen ‘groenere’ energie

Veel vormen van energie die worden geleverd door energieleveranciers is niet zozeer ‘groen’ of ‘duurzaam’, maar ‘groener en duurzamer’. Vaak gaat deze duurzame energie nog steeds gepaard met schadelijke uitstoot. Voor ons al een directe indicatie dat dit een nuttig onderzoek is.

Benieuwd wie de goedkoopste energie leverancier is? Op diverse online vergelijkers zet je makkelijk alle aanbiedingen en aanbieders op een rij. Maak het jezelf gemakkelijk en blijf niet eindeloos zoeken. Zelfs de overstap regelen ze tegenwoordige grotendeels voor je.

Wie dan wel?

Wij kwamen uiteindelijk terecht bij twee energieleveranciers die écht groene energie leveren. Vandebron en Greenchoice. Voor ons sprong de transparantie van Vandebron en de uiteindelijke dienstverlening er toch echt uit en moet je volgens ons voor groene energie zeker bij deze groene stroom energieleverancier zijn.

Ga zeker niet alleen uit van ons advies, dit advies kan voor iedereen anders zijn

Bij Vandebron kun je zelf kiezen van welke energiebron jij je energie geleverd krijgt. Vandebron werkt veel samen met boeren of bedrijven die windmolens of zonnepanelen op hun erf hebben. Vandebron zorgt ervoor dat deze opgewekte energie rechtstreeks naar jouw huis of bedrijf gaat. Zo kan je jouw elektrische schuurapparaten die met pads werken op een eco-vriendelijke manier gebruiken. Vandebron verdient dan ook niks op het energieverbruik, wat natuurlijk mooi in lijn ligt met de missie van het bedrijf en een duurzamere wereld.

Bij Vandebron kan je terecht voor zonne-energie, windenergie, bio-energie en alles omtrent elektrisch rijden, zoals (slimme) laadpalen.

Gerelateerde berichten
Energie

Besparen op je energierekening: de voordelen van een warmtepomp

1 Minuten lezen
Het kan je vast niet ontgaan zijn dat de energieprijzen, en met name de gasprijzen, de afgelopen tijd flink gestegen zijn. Daardoor…
Energie

Thuis energie besparen

2 Minuten lezen
Steeds vaker hoor je hoe belangrijk het is om energie te besparen. We moeten met zijn allen minder CO² uitstoten om het…
Energie

Duurzaam leven hoeft helemaal niet zo duur te zijn

2 Minuten lezen
Naast het milieu verbeteren is geld besparen juist een groot voordeel van duurzaam leven.Duurzaam leven kan op twee verschillende manieren. De eerste…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *