NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Interieur

Tips om tapijt te reinigen

1 Minuten lezen

Perzische tapijten onderhouden wordt door de meeste mensen onderschat. Ze denken dat een wekelijkse stofzuig beurt voldoende is, maar dat is niet zo. Er blijven namelijk nog veel stofdeeltjes en andere viezigheid achter. Je kan een tapijtreinigingsbedrijf inhuren, dit kost je alleen veel geld wat de meeste mensen niet willen uitgeven aan een tapijt. Daarom geven wij je in dit artikel een paar tips hoe je zelf Perzische tapijten kan reinigen. 

Tapijtreiniger

Heb je bijvoorbeeld drinken gemorst of iets anders dat een vlek achterlaat, dan wordt je aangeraden eerst tapijtreiniger te gebruiken. Dit is een speciaal schoonmaakmiddel speciaal voor tapijten. Je hebt ze in een mousse en in een shampoo. Op de instructie staat altijd welke soort het beste is voor jouw tapijt. Dit kost gemiddeld 5 a 10 euro en kan je kopen bij tapijtwinkels, wooncentrums, bouwmarkten enzovoort. Lees altijd goed de beschrijving over hoe je de tapijtreiniger toepast.

Op de plekken waar je geen tapijt hebt liggen, maar een parket, kan je andere opties gebruiken. Zo kan je met een schuurband een parketvloer onderhouden indien het er de tijd voor is.

Scheerschuim

Een andere optie is scheerschuim. Ja echt waar, scheerschuim kan vlekken verwijderen uit je tapijt. Niet elke scheerschuim kan dit. Je moet altijd even controleren of er geen kleurstoffen aan toegevoegd zijn en of er geen menthol in zit. Spuit een beetje scheerschuim op de vlek en laat dit ongeveer een half uur intrekken. Ga er daarna overheen met een spons om het scheerschuim in de vlek te duwen. Dep het vervolgens met een natte doek. 

Stoomreiniger

Er zijn veel middeltjes die je kan gebruiken om vlekken er uit te halen. Maar in een tapijt zitten ook veel stofdeeltjes. Met alleen stofzuigen verwijdert niet al deze viezigheid. Daarom is een stoomreiniger een goede investering. Dit is wat duurder, maar zo kan je jouw tapijt wel optimaal onderhouden. Het wordt aangeraden om eens in de 3 maanden je tapijt te reinigen met een stoomreiniger. 

Tapijten kunnen je woning perfect opleuken. Een goed onderhoud is echter wel heel belangrijk. Tapijten kunnen prijzig zijn maar door ze goed te onderhouden kunnen ze vele jaren mee gaan.

Gerelateerde berichten
Interieur

De voordelen van verduisterende raamdecoratie

2 Minuten lezen
Verduisterende raamdecoratie is een slimme oplossing voor iedereen die op zoek is naar meer privacy, comfort en controle over de lichtinval in…
Interieur

Alles wat je moet weten over de Meranti houtsoort: Van uiterlijk tot gebruiksmogelijkheden

2 Minuten lezen
Meranti is een houtsoort die afkomstig is uit Zuidoost-AziĆ« en bekend staat om zijn duurzaamheid en veelzijdigheid. Deze houtsoort wordt vaak gekweekt…
Interieur

De voordelen van vloerkleden in je interieur

2 Minuten lezen
Vloerkleden zijn een eenvoudige manier om je huis een nieuwe look te geven. Ze zijn beschikbaar in allerlei maten, stijlen en kleuren,…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *