NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Slapen

Hoe reinig ik een boxspring?

2 Minuten lezen
schone boxspring

Tegenwoordig kopen veel mensen een boxspring aanbieding voor in huis. Een boxspring biedt veel voordelen, zoals een heerlijke nachtrust en comfort in uw woning. Om optimaal te kunnen genieten van uw nachtrust is het belangrijk om te weten hoe u een boxspring reinigt. Niet alleen zorgt het voor een betere hygiëne, maar ook voor een langere levensduur. In dit artikel leggen wij u uit hoe u een boxspring kunt reinigen en daardoor van uw aanbieding boxspring kunt genieten. 

Uiteraard blijft het niet bij een goed bed wat betreft de inrichting van het huis. Je wilt dat alles in orde is, van de tuin tot het dak. Voor alle sanitaire aangelegenheden zoals een douche wc kan je bij een van de webshops terecht. Ook voor het inrichten van het huis met meubilair is er genoeg keus. Fleur je huiskamer op met een industriële tafellamp bijvoorbeeld of een van de andere sfeervolle producten.

Een boxspring schoon houden

Elke nacht verliest u vocht tijdens het slapen. Het vocht gaat vervolgens in het matras zitten en terwijl u op uw boxspring ligt, geeft uw lichaam warmte vrij. Warmte en vocht is geen goede combinatie en kan voor schimmel zorgen. U ziet het misschien niet, maar het zit er wel. Het is daarom belangrijk dat u regelmatig uw boxspring regelmatig reinigt, maar hoe reinig ik een boxspring zodat ik de kwaliteit van mijn meubilair in de woning hoog houd?

U kunt een matrashoes gebruiken, zodat u het oppervlak van uw boxspring beschermt. Wij raden u aan om een wasbare matrashoes aan te schaffen, zodat u deze met gemak kunt wassen. Als er een allergie is voor huisstofmijten, dan raden wij u aan om een cover aan te schaffen die speciaal geschikt is voor huisstofmijten. 

Uw beddengoed beslaat een groot deel van uw boxspring. Als uw beddengoed niet regelmatig wordt gewassen, is dat onhygiënisch. Was uw beddengoed op 60 graden één keer per week. Op deze temperatuur gaan alle huisstofmijten en schimmels dood. Houdt daarbij rekening dat uw hoofdkussen ook gewassen moet worden. Uw hoofdkussen kunt u ook op 60 graden wassen. 

Een andere manier om uw boxspring te reinigen, is uw beddengoed open te leggen. Door uw beddengoed open te leggen, creëert u meer ventilatie waardoor het vocht makkelijker kan ontsnappen. Leg uw dekbed dubbelgevouwen aan het voeteneind en laat het liggen totdat u weer gaat slapen. Daarbij is het handig om uw ramen en gordijnen open te houden, omdat huisstofmijten niet van daglicht houden. Het hebben van schoon wasgoed is belangrijk voor een gezond klimaat in huis.

Tot slot is het mogelijk om een reinigingsmiddel te gebruiken voor hardnekkige vlekken. Met behulp van een speciale bekleding-shampoo haalt u de hardnekkige vlekken uit uw boxspring. Verdun de shampoo met water en breng het met een spons aan. Het is belangrijk dat je de boxspring goed laat drogen, zodat er geen schimmel komt. Dit maakt de investering in dit stuk interieur van uw woning het dubbel en dwars waard.

Gerelateerde berichten
Slapen

Hoe kiest u de perfecte kussensloop voor uw slaapkwaliteit en huidgezondheid?

4 Minuten lezen
De perfecte kussensloop vinden voor een goede nachtrust en een gezonde huid kan een uitdaging zijn. Met een paar handige tips, kunt…
Slapen

Wat heb je nodig om een slaapkamer op zolder te maken

3 Minuten lezen
Het omzetten van jouw lege zolder in een slaapkamer kan een fantastische manier zijn om de loze ruimte in je huis volledig…
Slapen

Wat moet je niet doen als je goed wilt slapen

2 Minuten lezen
Wist je dat enorm veel mensen last hebben van slaapproblemen? Veel mensen hebben slaapproblemen en dat zou zomaar kunnen komen door één…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *