NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Slapen

Wat moet je niet doen als je goed wilt slapen

2 Minuten lezen
niet slapen

Wist je dat enorm veel mensen last hebben van slaapproblemen?

Veel mensen hebben slaapproblemen en dat zou zomaar kunnen komen door één van de oorzaken die ik ga benoemen in deze blog. Als je alleen woont is een boxspring 1 persoons een goede investering om die nachtrust te pakken. Sommige van deze tips zijn namelijk zeer makkelijk om te verhelpen.

Voor het slapen veel naar je telefoon kijken

Naar je telefoon kijken (het schermlicht) als je wilt gaan slapen is geen goed idee. Ik zelf maak me hier echter ook weleens schuldig aan, omdat je nog even wilt appen of op social media iets wilt bekijken. Dit verpest echter je biologische ritme en dus is het beter om bijvoorbeeld je telefoon een uur voor het slapen gaan al weg te doen (vliegtuigstand zou ik aanbevelen). Een andere tip is om de kamer zo donker mogelijk te maken, dan is de kans groter dat je gaat slapen. 

Koffie of energie drink voor het slapen

Koffie wordt door vele mensen gebruikt als oppeppertje en dit komt door de cafeïne die erin zit. Dit is een stimulerende stof waar je energie van krijgt. Wil je dus rustig gaan slapen is het niet handig om koffie te drinken voor het slapen gaan. Pre work-out wat veel fitness gasten nemen is nog veel slechter, want daar zit een veel grotere hoeveelheid cafeïne in! Drinken voor het slapen gaan kan best, bijvoorbeeld een glaasje water, maar drink niet teveel anders moet je steeds naar het toilet en kan je alsnog niet lekker uitrusten.

Slapen met een slecht kussen

Persoonlijk hou ik niet van hele harde kussens, want daar kan ik niet lekker mee slapen en hou ik altijd nekklachten aan over. Ook je dekbed en matras spelen een belangrijke rol bij het slapen, want ze ondersteunen je. Een boxspring begint steeds populairder te worden, omdat deze enorm veel comfort met zich meebrengt. Ik zou zeggen kies wat bij je past en waar je lekker tot rust in kunt komen.

Niet teveel stressen

Mijn laatste tip om niet te doen is stressen. Veel mensen hebben last van stress en zeker nu gedurende de COVID-19 crisis is dat begrijpelijk. Toch zou ik zeggen neem deze stress niet mee je slaapkamer in, want je kunt nooit tot rust komen. Wellicht zijn ademhalingsoefeningen een optie voor jou, omdat je dan afgeleid bent en even tot rust kunt komen.

Kwestie van discipline

Slapen is ook een kwestie van discipline, ook al maakt een boxspring 1 persoons het makkelijk voor je. Op tijd naar bed gaan en dus niet tot drie uur s’ nachts televisie kijken, dit gaat je uiteindelijk opbreken. Stressen moet je niet in bed doen, want daar moet je juist uitrusten. Ook je telefoon kan wel even tot morgen wachten en ik zou zelfs de vliegtuigstand adviseren, want dan kan niemand je nog storen via de telefoon. Mijn laatste tip is om te kijken naar een boxspring, want deze gaat je zo enorm veel slaapplezier beleven. Sinds ik mijn elektrische boxspring heb, slaap ik als een roos!

Gerelateerde berichten
Slapen

Hoe kiest u de perfecte kussensloop voor uw slaapkwaliteit en huidgezondheid?

4 Minuten lezen
De perfecte kussensloop vinden voor een goede nachtrust en een gezonde huid kan een uitdaging zijn. Met een paar handige tips, kunt…
Slapen

Wat heb je nodig om een slaapkamer op zolder te maken

3 Minuten lezen
Het omzetten van jouw lege zolder in een slaapkamer kan een fantastische manier zijn om de loze ruimte in je huis volledig…
Slapen

Hoe reinig ik een boxspring?

2 Minuten lezen
Tegenwoordig kopen veel mensen een boxspring aanbieding voor in huis. Een boxspring biedt veel voordelen, zoals een heerlijke nachtrust en comfort in…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *