NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Beveiliging

Vijf preventiemaatregelen voor inbrekers

2 Minuten lezen
kapot slot deur

Door de coronacrisis zijn er minder inbrekers actief! Er waren echter wel meer cybercriminelen actief en inbrekers zullen er ook altijd zijn. Daarom is het belangrijk om altijd de beste preventiemaatregelen te nemen om inbrekers buiten de deur te houden. De meeste voor de hand liggende manier is om een inbraakpoging te ontmoedigen met sloten. Laat deze sloten vakkundig installeren door een erkende monteur. Ook als je spoed slotenmaker diensten nodig hebt zijn de meeste bedrijven altijd te bereiken. In deze blog geef ik je mijn favorieten.

Een buurtapp

Samenwerken met de buurtbewoners is een handige manier om het inbrekers lastig te maken. Ik woon zelf in een drukke buurt in Rotterdam en zit in wijkapp met een wijkagent. Bij verdachte situaties kunnen wij hem appen en is hij direct op de hoogte. Bij een inbraak moet je sowieso altijd direct aangifte doen en politie inschakelen. 

Een alarm of nachtlamp

Inbrekers schrikken zich kapot als ze een alarm af horen gaan. Een alarmsysteem installeer je gemakkelijk en werkt zeer effectief. Buurtbewoners kunnen ook wakker worden door een alarm en je helpen als je niet thuis bent. Een alternatief voor een alarm is een nachtlamp, die automatische aangaat als er mensen langskomen. Door deze waarschuwingen zullen inbrekers eerder geneigd zijn om te vertrekken zonder een inbraakpoging te ondernemen.

Veiligheidssloten voor de deuren en ramen

Het goed vergrendelen van je woning is cruciaal als je diefstal wilt voorkomen. Inbrekers willen snel een raam intikken of een deur intrappen en gaan stelen. Dit gaat veel lastiger als de deuren en ramen goed vergrendelt zijn met veiligheidssloten. Voor de beste sloten die passen bij jouw woning, kun je contact opnemen met de slotenmaker zoals bij https://slotenmakersinleiden.nl/slotenmaker-voorschoten/

Verberg kostbare spullen

Een andere hele goede tip is om waardevolle spullen uit het zicht te houden van inbrekers. Leg geen autosleutels voor het raam. Ook laptops, mobieltjes en andere elektronische spullen moet je proberen om op te bergen. Inbrekers kijken door de ramen en letten op dit soort spullen. 

Zorg voor een bewoonde indruk

Als je weg bent zorg er dan voor dat het lijkt alsof er iemand thuis is. Inbrekers kiezen eerder voor een woning waar niemand thuis is, omdat dit minder risico met zich meebrengt. Met een buurtapp kun je dus de buren inlichten. Ga je op vakantie laat dan een buurman of buurvrouw je post weghalen en een oogje in het zeil houden.

Preventie is belangrijk

Inbrekers worden zelf ook steeds sluwer en dus is het belangrijk om goede preventiemaatregelen te nemen. Met de vijf bovenstaande maatregelen kom je al een heel eind. Mijn favoriet blijft toch de veiligheidssloten van de slotenmaker, omdat je dan echt beschermd bent tegen de inbraak zelf slotenmakers in Zoetermeer. Combineer dit met de andere maatregelen en je verkleint de kans op inbraken aanzienlijk. Hopelijk zal je zelfs helemaal nooit last hebben van een inbraakpoging, maar mocht het zo zijn, dan ben je tenminste goed voorbereid.

Gerelateerde berichten
Beveiliging

Hoe ga je om met het trauma van een inbraak?

6 Minuten lezen
Inbraak is een ongelooflijk traumatische ervaring die u het gevoel kan geven geschonden en hulpeloos te zijn, en de emotionele nasleep kan…
Beveiliging

Alles wat je moet weten over deurbeslag

3 Minuten lezen
Deurbeslag is een belangrijk onderdeel van elke deur, zowel qua functionaliteit als qua esthetiek. Maar met zoveel verschillende soorten deurbeslag op de…
Beveiliging

Huisbeveiliging versterken met een slotenmaker

2 Minuten lezen
Er zijn verschillende manieren waarop een huisbewoner de veiligheid van het pand van versterken. Het makkelijkst is echter om Slotenmakers in Delft…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *