NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Beveiliging

Alles wat je moet weten over deurbeslag

3 Minuten lezen

Deurbeslag is een belangrijk onderdeel van elke deur, zowel qua functionaliteit als qua esthetiek. Maar met zoveel verschillende soorten deurbeslag op de markt, kan het moeilijk zijn om te beslissen welk deurbeslag het beste bij jouw deur past. In deze blog zullen we alles behandelen wat je moet weten over deurbeslag, van de verschillende soorten tot hoe je ze kunt kiezen en monteren.

Wat is deurbeslag?

Deurbeslag is in feite alles wat aan je deur kunt hangen, zoals bijvoorbeeld deurklinken en sloten. Een overzicht van verschillende soorten deurbeslag vind je hieronder:

 • Deurklinken: De meest voorkomende vorm van deurbeslag, deurklinken zijn beschikbaar in een breed scala van stijlen en materialen, van klassiek tot modern. Ze zijn eenvoudig te gebruiken en bieden een eenvoudige manier om de deur te openen en te sluiten.
 • Deurknop: Deurknoppen zijn beschikbaar in een breed scala van stijlen en materialen, van klassiek tot modern. Ze zijn een populaire keuze voor deuren die vaak worden gebruikt, zoals voordeuren en slaapkamerdeuren. Deurknoppen komen vaak in paren met een deurklink.
 • Deurkrukken: Deurkrukken zijn een andere populaire optie voor deurbeslag. Ze zijn beschikbaar in een breed scala van stijlen en materialen, van klassiek tot modern. Ze zijn vaak een goede keuze voor deuren die vaak worden gebruikt, zoals voordeuren en slaapkamerdeuren.
 • Deurcilinder: Deurcilinder is een metalen staaf die wordt gebruikt in combinatie met een slot om de deur te openen. Deurcilinders zijn beschikbaar in verschillende maten en stijlen en worden vaak gebruikt voor buitendeuren voor extra veiligheid.

Het is belangrijk om te overwegen welk soort deurbeslag het beste bij jouw deur past, afhankelijk van hoe vaak de deur wordt gebruikt, de locatie van de deur en de veiligheidseisen. 

Het juiste deurbeslag kiezen

Nadat je hebt besloten welk soort deurbeslag het beste bij jouw deur past, is het tijd om te beslissen welk specifiek deurbeslag je wilt kiezen. Hier zijn een paar factoren om in overweging te nemen bij het maken van je keuze:

 • Functioneel gebruik: Bepaal eerst hoe het deurbeslag zal worden gebruikt. Is het voor een binnen- of buitendeur? Moet het een slot hebben? Dit zal invloed hebben op de grootte, vorm en stijl van het deurbeslag.
 • Stijl en ontwerp: Kies deurbeslag dat past bij de stijl en het ontwerp van je huis. Als je een oud huis hebt, kies dan voor een klassieke stijl. Als je een modern huis hebt, kies dan voor een moderne stijl.
 • Materialen: Let op de materialen waaruit de deurbeslag is gemaakt, dit kan invloed hebben op de prijs,duurzaamheid en onderhoud. Populaire materialen zijn messing, chroom, roestvrij staal, brons en zwart. Bedenk welke materialen bij jouw stijl en budget passen.
 • Budget: Houd rekening met je budget bij het maken van je keuze. Er zijn veel verschillende prijsklassen voor deurbeslag, dus je moet er rekening mee houden hoeveel je bereid bent uit te geven.
 • Beveiliging: Als je een deur met een slot nodig hebt, kies dan voor een veilig slot met een hoge beveiligingsklasse. Dit zal ervoor zorgen dat je huis beter beschermd is tegen inbraak.

Hoe monteer je deurbeslag?

Nadat je geschikt deurbeslag hebt gekozen, is het tijd om het te monteren. Hier zijn enkele stappen die je kunt volgen om ervoor te zorgen dat het monteren van het deurbeslag soepel verloopt:

 • Voorbereiding: Voordat je begint met het monteren van de deurbeslag, zorg ervoor dat je alle benodigde gereedschappen en materialen bij de hand hebt. Dit kan variĆ«ren afhankelijk van het type deurbeslag dat je gaat monteren, maar kan onder andere schroevendraaiers, boormachine, meetlint, etc.
 • Lees de instructies: Lees de instructies voor het monteren van het deurbeslag zorgvuldig door voordat je begint. Dit zal ervoor zorgen dat je weet wat er van je verwacht wordt en dat je de stappen in de juiste volgorde uitvoert.
 • Maak gaten voor de bevestiging: Gebruik een boormachine om gaten te maken voor de bevestiging van het deurbeslag. De grootte en plaatsing van de gaten zal afhangen van het specifieke deurbeslag dat je gaat monteren, dus zorg ervoor dat je de instructies volgt.
 • Bevestig het deurbeslag: Plaats het deurbeslag in de gaten die je eerder gemaakt hebt en bevestig het met de schroeven of andere bevestigingsmiddelen die bij het deurbeslag worden geleverd.
 • Test het deurbeslag: Nadat je het deurbeslag hebt bevestigd, test het om ervoor te zorgen dat het werkt zoals het hoort. Draai de deurklink of draai de deurknop om te controleren of de deur soepel open- en dichtgaat.

Met deze stappen in gedachten, kun je ervoor zorgen dat het monteren van het deurbeslag een eenvoudig proces is. Het is tenslotte altijd aan te raden om professioneel advies te vragen als je twijfels hebt over de installatie van deurbeslag!

Gerelateerde berichten
Beveiliging

Hoe ga je om met het trauma van een inbraak?

6 Minuten lezen
Inbraak is een ongelooflijk traumatische ervaring die u het gevoel kan geven geschonden en hulpeloos te zijn, en de emotionele nasleep kan…
Beveiliging

Vijf preventiemaatregelen voor inbrekers

2 Minuten lezen
Door de coronacrisis zijn er minder inbrekers actief! Er waren echter wel meer cybercriminelen actief en inbrekers zullen er ook altijd zijn….
Beveiliging

Huisbeveiliging versterken met een slotenmaker

2 Minuten lezen
Er zijn verschillende manieren waarop een huisbewoner de veiligheid van het pand van versterken. Het makkelijkst is echter om Slotenmakers in Delft…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *