NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Energie

Zakelijk energie vergelijken: let op deze punten

2 Minuten lezen
energiebron licht

Als bedrijf zijnde heeft u vaak veel vaste lasten. Door zakelijk energie te vergelijken, kunt u de goedkoopste energieleverancier vinden. Hierdoor is het gemakkelijk om de vaste lasten terug te dringen, waardoor uw winst zal stijgen. Er zijn wel een aantal punten waar u aan moet denken voordat u een energiecontract aangaat. In dit artikel vertellen wij u waar u op moet letten bij zakelijk energie vergelijken. Toch kan je deze tips ook gebruiken om de kosten te drukken in uw eigen huis.

Waar moet u aan denken bij zakelijk energie vergelijken?

Voordat u zakelijk energie gaat vergelijken moet u eerst rekening houden met uw huidige energiecontract. Dit is belangrijk om te voorkomen dat u van uw huidige energieleverancier een boete krijgt voor het te vroeg overstappen naar een andere leverancier en dus contractbreuk pleegt. In uw contract staat de einddatum van uw contact weergegeven. Ook de opzegtermijn is van belang. U kunt vaak enkele maanden van te voren al een nieuw contract afsluiten, maar wel pas binnen het opzegtermijn. Om hier zeker van te zijn moet u goed uw contract doornemen of eventueel contact opnemen met uw huidige leverancier. Hetzelfde geldt als uw bijvoorbeeld meer wilt weten over de opties voor energie voor uw woning.

Daarnaast is het goed om bij zakelijk energie vergelijken rekening te houden met wat voor energie u geleverd wilt krijgen. Dit kan groene of grijze energie zijn.

De keuze tussen een zakelijk of particulier energie

Als u ZZP’er bent, dan moet u goed de afweging maken of zakelijk uw energie wilt vergelijken of als particulier. Wanneer u vanuit huis werkt kan het goedkoper zijn om als particulier uw energiecontract af te sluiten. Maar het is ook de moeite waard om zakelijk uw energie te vergelijken. Wanneer u bijvoorbeeld een kantoor aan huis heeft, kunt u ook BTW van de energielasten aftrekken. Door dit te berekenen en te vergelijken met het afsluiten van een particulier contract, kunt u hierdoor geld besparen.

Hoe werkt een energievergelijker?

U kunt uw zakelijk energie vergelijken bij een energievergelijkingswebsite. Deze site beschikt over alle aanbiedingen van de diverse energieleveranciers. U hoeft enkel uw jaarverbruik in te voeren, uw postcode en uw huidige leverancier. Vervolgens laat het alle goedkoopste resultaten aan u zien. Deze vergelijkers zijn er ook voor de particulierenmarkt waarbij je makkelijk kan zien welke energieleverancier het beste biedt voor uw huis. Het overstappen gebeurt door hun, ook als u bijvoorbeeld aangeeft dat u wilt verhuizen naar een nieuwe woning.

Het is op deze vergelijkingssite ook mogelijk om diverse filters te gebruiken. Zo kunt u instellen dat u alleen de aanbiedingen van een bepaalde looptijd wilt zien, alleen groene energie of  een vast of variabel tarief. Op deze manier heeft u een mooi overzicht van wat de mogelijkheden zijn. Meer informatie over het vergelijken van zakelijk energie is te vinden op https://www.zelfenergievergelijken.nl/zakelijke-energie-vergelijken/.

Gerelateerde berichten
Energie

Besparen op je energierekening: de voordelen van een warmtepomp

1 Minuten lezen
Het kan je vast niet ontgaan zijn dat de energieprijzen, en met name de gasprijzen, de afgelopen tijd flink gestegen zijn. Daardoor…
Energie

Thuis energie besparen

2 Minuten lezen
Steeds vaker hoor je hoe belangrijk het is om energie te besparen. We moeten met zijn allen minder CO² uitstoten om het…
Energie

Duurzaam leven hoeft helemaal niet zo duur te zijn

2 Minuten lezen
Naast het milieu verbeteren is geld besparen juist een groot voordeel van duurzaam leven.Duurzaam leven kan op twee verschillende manieren. De eerste…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *