NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Energie

Besparen op je energierekening: de voordelen van een warmtepomp

1 Minuten lezen
energielabel

Het kan je vast niet ontgaan zijn dat de energieprijzen, en met name de gasprijzen, de afgelopen tijd flink gestegen zijn. Daardoor gaan steeds meer mensen op zoek naar oplossingen om te besparen op gas. Eén van die mogelijkheden is de warmtepomp voor het verwarmen van je huis zonder gas. Maar wat zijn de voordelen van deze oplossing? We bespreken ze in dit artikel.

Energie besparen

Voor veel mensen het belangrijkste voordeel is het besparen op de energierekening. Een warmtepomp maakt namelijk gebruik van ‘gratis’ warmte uite de buitenlucht, de ventilatielucht of de bodem. Er is maar een beperkte hoeveelheid stroom nodig voor de compressor en dat zorgt ervoor dat je gasverbruik omlaag of helemaal naar 0 gaat.

Milieuvriendelijk

Het milieu blijft ook een belangrijke rol spelen en dat is voor veel mensen ook een drijfveer om op zoek te gaan naar een oplossing om te verwarmen zonder gas. Een warmtepomp stoot een stuk minder CO2 uit dan een traditionele cv-ketel op gas dus je levert hiermee zeker ook een goede bijdrage aan het milieu.

Hybride warmtepomp als tussenstap

Misschien is je cv-ketel momenteel nog in goede staat, maar wil je toch alvast op je gaskosten besparen. In dat geval kun je ook een hybride warmtepomp kopen. Deze warmtepomp zal voor het grootste deel je woning verwarmen en op piekmomenten schakelt je cv-ketel in. En de cv-ketel zorgt in deze combinatie ook voor het verwarmen van het water.

In de zomer ook koelen

Het is ook goed om te weten dat veel warmtepompen op hete zomerdagen ook kunnen zorgen voor verkoeling in huis. Het koelen met een warmtepomp is bijvoorbeeld mogelijk met een water/water warmtepomp in combinatie met een bodembron of een lucht/water warmtepomp die de werking van de warmtepomp dan omdraait. Je hebt dan dus geen airconditioning of ventilator meer nodig. 


Naast de bovenstaande voordelen is het goed om te weten dat er vanaf dit jaar extra subsidie beschikbaar is voor een warmtepomp. Dat maakt de investering dus nog veel aantrekkelijker. Ontdek de mogelijkheden en laat je adviseren door een installateur met verstand van zaken over de warmtepomp die het beste bij je woning past.

Gerelateerde berichten
Energie

Thuis energie besparen

2 Minuten lezen
Steeds vaker hoor je hoe belangrijk het is om energie te besparen. We moeten met zijn allen minder CO² uitstoten om het…
Energie

Duurzaam leven hoeft helemaal niet zo duur te zijn

2 Minuten lezen
Naast het milieu verbeteren is geld besparen juist een groot voordeel van duurzaam leven.Duurzaam leven kan op twee verschillende manieren. De eerste…
Energie

Welke criteria stel je aan je nieuwe energieleverancier?

2 Minuten lezen
Het kiezen van een energieleverancier is iets wat je weloverwogen wilt doen. Voor veel mensen is het niet enkel meer het zoeken…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *