NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Energie

Thuis energie besparen

2 Minuten lezen
gloeilampen op een rij

Steeds vaker hoor je hoe belangrijk het is om energie te besparen. We moeten met zijn allen minder CO² uitstoten om het milieu te redden. Maar daarnaast biedt thuis energie besparen ook nog eens besparing in je portemonnee.Daarom geven we je in dit artikel tips om thuis energie te besparen. Iedereen denkt tegenwoordig meer aan de natuur en door al dat energie besparen kun je mooi gelijk een elektrische auto laadpaal aanschaffen.

Lampen voor LED verlichting

Heb jij thuis nog gloeilampen of halogeenlampen hangen? vervang die dan voor LED lampen. Zelfs als de gloei- of halogeenlamp nog werkt. We zijn er van bewust dat een gloeilamp duurder is dan andere lampen. Maar je haalt je investering er snel weer uit terug. Een LED lamp is namelijk 85% zuiniger dan een gloeilamp, en 75% dan een halogeenlamp. Daarnaast gaan LEd lampen gemiddeld ook nog eens 9 keer langer mee dan een gloeilamp. Op de lange termijn bespaar je dus sowieso veel meer met LED verlichting. Daarnaast heb je met LED verlichting ook nog eens meer opties qua soorten lichten en kleuren.

Energiezuinige apparatuur

Energiezuinige apparaten besparen je daadwerkelijk geld. Wanneer een huishoudelijk apparaat kapot gaat, of aan vervanging toe is, vervang deze dan voor een energiezuinig apparaat. Energiezuinige apparaten zijn apparaten met een energielabel van A+ of meer. Voor veel witgoed is A+ nog het meest zuinige label. Maar voor andere apparatuur zijn er al A+++ labels. Nu zijn energiezuinige apparaten in eerste instantie wel duurder als niet zuinige apparaten. Maar net als bij LED lampen wordt je weer terug betaald in het verschil in stroomverbruik. 

Verbruik minder water

Door zuinig om te gaan met je water kan je op twee verschillende manieren besparen. Ten eerste bespaar je bij minder watergebruik op de waterrekening. En ten tweede kan je bij het besparen op warm water, de energierekening verlagen. Dit omdat je dan minder gas verbruikt. Een manier om warm water te besparen is met een energiezuinige douchekop, Of door gewoon minder heet te douchen natuurlijk. En water besparen in het algemeen doe je ook door minder vaak of korter te douchen. Daarnaast kan je ook op je water besparen door een energiezuinige vaatwasser of wasmachine. Of door bewuster om te gaan met dit soort apparaten, laat ze alleen draaien als ze echt helemaal vol zitten.

Switch energieleverancier

Door te kiezen voor de juiste energieleverancier kan je ook besparen op geld en CO² uitstoot. Ten eerste kan je op geld besparen door tarieven van energieleveranciers goed met elkaar te vergelijken. Hierdoor verbruik je niet per se minder energie, maar zijn je maandelijkse kosten wel lager. Daarnaast kan je ook bij je keuze voor een energieleverancier kijken naar wat voor stroom zij gebruiken. Sommige energieleveranciers gebruiken grijze stroom, gehaald uit kolencentrales en kerncentrales. Andere energieleveranciers gebruiken groene stroom zoals windenergie en zonne-energie. Wanneer je voor een groene energieleverancier kiest help je dus ook het milieu te verbeteren.

Voorkom stand-by verbruik

Uit een Amerikaanse studie is gebleken dat een gemiddeld elektronisch apparaat 75% van zijn energie verbruikt, terwijl die stand/by staat. Dit wordt ook wel sluipverbruik genoemd. Dit is te voorkomen door stekkers van apparaten eruit te halen wanneer je deze niet gebruikt. Ook kan je stekkerdozen met schakelaar kopen, zodat je apparaten makkelijk helemaal uit kunt schakelen.  

Wij hopen dat deze 5 makkelijke tips je helpen met geld en energie besparen.

Gerelateerde berichten
Energie

Besparen op je energierekening: de voordelen van een warmtepomp

1 Minuten lezen
Het kan je vast niet ontgaan zijn dat de energieprijzen, en met name de gasprijzen, de afgelopen tijd flink gestegen zijn. Daardoor…
Energie

Duurzaam leven hoeft helemaal niet zo duur te zijn

2 Minuten lezen
Naast het milieu verbeteren is geld besparen juist een groot voordeel van duurzaam leven.Duurzaam leven kan op twee verschillende manieren. De eerste…
Energie

Welke criteria stel je aan je nieuwe energieleverancier?

2 Minuten lezen
Het kiezen van een energieleverancier is iets wat je weloverwogen wilt doen. Voor veel mensen is het niet enkel meer het zoeken…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *