NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Klussen

Hoe moeilijk schoon te maken om ramen te bereiken

3 Minuten lezen
ramen schoonmaken

Hoewel het schoonmaken van de ramen op de eerste verdieping een relatief gemakkelijke klus is, maakt u zich misschien zorgen over hoe u daar moet komen om schoon te maken als u een tweede verdieping heeft. Niet alle ramen bevinden zich in een gebied dat gemakkelijk toegankelijk is, en als u geen professionele glazenwasser bent, kan het moeilijk zijn om uit te zoeken hoe u die ramen veilig en effectief kunt wassen. In dit artikel leggen we een paar verschillende manieren uit om die moeilijk bereikbare ruiten schoon te maken.

Bezorgdheid over de veiligheid

Het belangrijkste waar u misschien aan denkt bij het schoonmaken van moeilijk bereikbare ramen, is veiligheid. Er is niets belangrijker dan u en uw gezin veilig te houden wanneer u aan uw huis werkt, dus het is essentieel om dit een prioriteit te maken.

Wanneer u de taak op zich neemt om moeilijk bereikbare ramen schoon te maken, brengt dit enig risico met zich mee, vandaar de term “moeilijk te bereiken”. U kunt het risico op verwondingen echter verminderen door enkele voorzorgsmaatregelen te nemen voordat u begint en door ervoor te zorgen dat u tijdens het reinigingsproces veiligheidsstappen volgt.

Zorg er eerst voor dat u over alle benodigde apparatuur en benodigdheden beschikt voordat u aan de klus begint. Handdoeken, borstels, sponzen, emmers, trekkers, schoonmaakspullen en al het andere dat u nodig heeft om de klus te klaren, moet worden verzameld en opgesteld in het gebied waar u gaat werken. Dit zou moeten helpen het aantal keren dat u heen en weer moet gaan voor benodigdheden te minimaliseren.

Als er vervolgens een ladder nodig is, zorg er dan voor dat deze verder reikt dan het gebied dat u moet bereiken, zodat u niet vanaf de bovenste sporten werkt. Zorg ervoor dat de ladder goed vastzit tegen de buitenkant van het huis, zodat hij niet schudt of wiebelt als je erop staat. Het beste is om iemand aan de voet van de ladder te hebben om hem stabiel te houden terwijl u aan het werk bent. Als dit niet mogelijk is, zorg er dan voor dat de ladder goed vastzit, zodat hij niet beweegt of valt. Het is ook een goed idee om beschermende handschoenen te dragen bij het schoonmaken van het glas voor het geval het glas onverwachts breekt.

Koop een uitschuifbare poetsstok

Als u hogere en moeilijker bereikbare ramen probeert schoon te maken, overweeg dan een telescopische staaf te gebruiken met een dweil aan het uiteinde. Deze reinigingsmethode is een van de veiligste manieren om door moeilijk bereikbare ramen te reinigen, omdat u de grond niet hoeft te verlaten. Zorg ervoor dat u zich bewust bent van uw omgeving en houd de poetsstok vrij van laaghangende bedrading.

Verwijder de ramen

Het verwijderen van de ramen is een andere effectieve manier om moeilijk te bereiken glas schoon te maken. Als u, indien mogelijk, de ramen van binnenuit naar beneden haalt en ze op een andere locatie schoonmaakt, krijgt u een betere kijk op het schoonmaken zonder uzelf in een ongemakkelijke positie te brengen. Dit is een van de beste manieren om een ​​complete, grondige raamreiniging te laten doen.

Daktoegang

Als uw dak gemakkelijk toegankelijk is en u geen problemen heeft met hoogtes, kunt u vanaf uw dak mogelijk toegang krijgen tot sommige van die moeilijk bereikbare ramen. Op voorwaarde dat uw dak geen steile helling heeft, kan het veiliger zijn om op uw buik te gaan liggen en de ramen van bovenaf schoon te maken in plaats van ze van onderaf te proberen te bereiken. U moet echter nog steeds uiterst voorzichtig zijn wanneer u op het dak loopt.

Vergeet de ladder

Hoe handig het ook lijkt, het is een riskante onderneming om een ​​ladder te gebruiken om toegang te krijgen tot moeilijk bereikbare plaatsen. Het is niet alleen moeilijk om de juiste hoek te krijgen om het glas op een ladder schoon te maken, maar het kan ook erg moeilijk zijn om tijdens het schoonmaken de juiste balans te behouden. Van een ladder vallen kan ernstig letsel veroorzaken. Daarom kun je het schoonmaken van die hoge, moeilijk bereikbare ramen het beste overlaten aan een professioneel schoonmaakbedrijf.

Vermijd magnetische ruitenreinigers

Magnetische glazenwassers zijn een van die dingen die in theorie een goed idee lijken, maar in de praktijk niet altijd even goed werken. Deze apparaten gebruiken een magneet om twee sponzen aan weerszijden van het glas aan elkaar te bevestigen. Maar de magneten houden geen rekening met de dikte van het glas, waardoor het reinigingsapparaat ervan af valt of te sterk is waardoor het krassen op het vensterglas maakt. Hoe dan ook, je ramen worden er niet schoner op.

De veiligste en meest effectieve manier om uw moeilijk bereikbare ramen schoon te maken, is door de glazenwassers van een ervaren schoonmaakbedrijf in te zetten. Die hebben de kennis, ervaring en gereedschap in huis om het werk grondig en veilig uit te voeren. Dus als je het beu bent om naar die vuile, moeilijk bereikbare ramen te kijken, loop dan niet het risico om het zelf te doen, maar schakel een reinigingsbedrijf in.

Gerelateerde berichten
Klussen

Alles wat je moet weten over het egaliseren van een houten vloer

2 Minuten lezen
Een houten vloer is een prachtige toevoeging aan elk huis, maar na verloop van tijd kan de vloer ongelijk worden. Dit kan…
Klussen

Een professional inschakelen of toch zelf mijn eigen parketvloer schuren?

1 Minuten lezen
Een professional inhuren scheelt tijd en moeite. Vaak wordt het ook beter uitgevoerd dan een amateur. Toch zijn er veel doe-het-zelvers in…
Klussen

MvR Schilderwerken voor restauratie van wanden

1 Minuten lezen
Wil men de restauratie van wanden en muren van het huis uitbesteden dan is MvR Schilderwerken de juiste keuze. Op https://mvrschilderwerken.nl/ kan…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *