NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Lifestyle

Wat bepaalt de snelheid van de verbinding van het internet?

2 Minuten lezen
snelheid internetverbinding

Endpoint security zorgt voor de bescherming van jouw gegevens. Maar wie zorgt er voor de snelheid van jouw internet? Wat zorgt er voor de snelheid van jouw internet? Jouw internetverbinding lijkt behoorlijk vertraagd te zijn afgelopen week. Het laden van video’s duurt soms wel een minuut. Waar kan dit aan liggen?

Vast internet

De snelheid van de vaste internetverbinding in huis door middel van WI-Fi hangt af van de vastgestelde maximale internetsnelheid. De snelheid van vast internet hangt dus af van het pakket waar je voor gekozen hebt. Echter kunnen er ook andere factoren zijn die de snelheid van het internet positief of negatief kunnen beïnvloeden. De plek waar de modem geïnstalleerd is kan effect hebben op in hoe goed of slecht je internetverbinding is. Als de modem op een plek met slecht bereik staat zal de modem moeite hebben met het ontvangen van inter signalen en dus voor een langzame internetverbinding zorgen. Naast de binnenhuisinstallatie kan jouw apparaat waar je internet op wilt ontvangen ook een effect hebben op je internetverbinding. Stel jouw mobiel heeft slecht bereik maar de modem niet. Dan zal de internetverbinding alsnog langzaam zijn omdat jouw mobiel de internetsignalen niet optimaal op kan vangen. Buiten de internetsignalen tussen de modem en jouw apparaten zijn er natuurlijk veel meer signalen als bijvoorbeeld de Wi-Fi van jouw buren die door de lucht heen vliegen. Deze signalen kunnen als stoorzenders werken op jouw internetverbinding.

Mobiele data

De snelheid van jouw 3G, 4G of 5G internetverbinding hangt af van een aantal factoren. Ten eerste het apparaat die het internetsignaal op wilt vangen. Stel dat het apparaat in kwestie een mobieltje is. Jouw mobieltje is modern maar al wel een stuk of 6 jaar oud. Doordat jouw mobieltje van een tijdje terug is, is hij langzamer dan de supersnelle mobieltjes die nu op de markt zijn. Doordat jouw mobieltje dus verouderd zijn kan het zijn dat je een lagere internetsnelheid hebt. Misschien is jouw mobieltje niet verouderd, maar wel de software. Die software update die je steeds wegdrukt en uitstelt kan ervoor zorgen dat jouw mobieltje weer up to date is en sneller dan eerst wordt. Misschien ligt het probleem wel helemaal niet aan jouw mobieltje maar aan jouw locatie. Als jouw locatie ver weg van een zendmast is en bijvoorbeeld diep in het bos. Tja dan is jouw bereik niet optimaal met een trage internetsnelheid als gevolg.

Factoren om rekeningen mee te houden

De snelheid van jouw internet ligt zowel in de handen van de internetprovider, als die van jou. Jouw omgeving en apparaat kan een grote invloed hebben op de snelheid van jouw internetverbinding. Ga daarom eerst de factoren die jij in de hand hebt na als je jouw trage internetverbinding zat bent. Heb je hulp nodig van een echte IT specialist? Roep dan de hulp in van De IT Afdeling!

Gerelateerde berichten
Lifestyle

De voordelen van natuurlijk licht ontdekken: Waarom wakker worden met de zon het beste is

5 Minuten lezen
Heeft u ooit gemerkt hoe energiek u zich voelt na een middag in de zon te hebben doorgebracht? Wakker worden met natuurlijk…
Lifestyle

De 3 belangrijkste tips waardoor jij nooit meer je sleutels kwijt raakt

2 Minuten lezen
Wij begrijpen dat het erg frustrerend kan zijn als je vaak je sleutels kwijtraakt. Zodra je je sleutels niet kunt vinden zul…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *