NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Verhuizen

Alles wat je moet weten over verhuizen

2 Minuten lezen

Ga je één dezer dagen verhuizen of ben je nog aan het oriënteren hoe verhuizen überhaupt het beste uitgevoerd kan worden? Het is altijd verstandig om online websites even te raadplegen over topics zoals verhuizen. Hoewel je vast wel een idee hebt hoe je het aan kan pakken, zijn er veel handige tips die het kunnen versoepelen op gebied van kosten, snelheid en gemak. Verhuizen is vaak tijdrovend. Zodra je het ouderlijk huis verlaat zul je nog geen rekening moeten houden met het verkopen van een koopwoning of de volledige inboedel moeten overzetten naar een andere woning. Je zult merken dat er meer kosten bij komen dan dat je op voorhand hebt bedacht, denk bijvoorbeeld aan het betalen van de borg, aansluitingskosten op het energienet en internet/telefoon abonnementen. Het is daarom aan te raden om alle kosten op een rijtje te zetten. Verdeel de kosten direct onder in vaste- en variabele lasten, hier komen we later op terug. Zodra je een overzicht hebt gemaakt kun je alvast beginnen met plannen. Voor wanneer ga je de betreffende actiepunt regelen? Door het op te schrijven zul je merken dat het niet alleen stress verlichtend werkt, maar dat het verhuizen ook effectiever zal verlopen. Hoewel 80 procent van de Nederlanders het verhuizen zelf doet, kun je overwegen om een verhuisbedrijf in te schakelen. Zo kun je tijd besparen en focussen op andere punten die je moet regelen tijdens het verhuizen.

Slim omgaan met geld

Bij het verhuizen komt er vaak een flink prijskaartje. Je zult vervoer en dozen moeten regelen om de spullen te verhuizen, borg en verzekeringen betalen en eventuele verbouwingen moeten bekostigen. Om niet onnodig geld weg te gooien zijn er een aantal trucjes. Wanneer je al huishoudapparaten en meubels hebt verzameld in je voormalige huis, kun je die verkopen om je nieuwe huisje naar eigen wens in te richten met nieuwe meubels. Daarnaast krijg je vaak de optie om je huidige leverancier mee te nemen naar je nieuwe woning. Veel mensen denken dat dit voordeliger is wegens de kortingen die ze opbouwen, maar doe dit niet! Hoewel je inderdaad kortingen kunt krijgen naarmate je langer lid blijft, zijn die kortingen gerelateerd op elektriciteit. Gas en belastingen zijn echter de grotere kostenposten van je energierekeningen. Energiemaatschappijen zijn zich ervan bewust dat het belangrijk is om te richten op het aantrekken van nieuwe klanten. De concurrentie is groot waardoor er welkomstbonussen worden uitgereikt en de maandelijkse lasten zo laag mogelijk worden gehouden. Let er op om niet een contract af te sluiten via de website van een leverancier, maar doe dat via een energievergelijker. Daar is de concurrentie het hoogst waardoor de prijzen laag vallen. De externe partij (de vergelijker) verdient hun geld op basis van commissies. Je kunt dus gerust zelf energie vergelijken zonder dat zij direct geld aan jou verdienen.

Type woning

Denk goed na over de type woning. Huizen zijn bijvoorbeeld beter voor gezinnen en appartementen voor ouderen. Voor degene die zuinig aan willen doen met geld of niet veel te besteden hebben kunnen wellicht in aanmerking komen voor een sociale huurwoning. Online kun je informatie vinden over regelgeving huurwoningen. Tot slot is het handig om te weten of je eventuele aanpassingen kunt verrichten de woning. Dit is minder makkelijk bij appartementen als huizen. Duurzaam wonen wordt bijvoorbeeld steeds belangrijker en vaker toegepast. Wellicht wil je daar in de nabije toekomst ook de vruchten van meeplukken.

Gerelateerde berichten
Verhuizen

Gezondheidsrisico's waarmee u rekening moet houden bij het verhuizen naar een nieuw huis

4 Minuten lezen
Heb je de deal getekend voor je droomhuis en is het tijd om te klussen aan huis? Of bladert u door onroerendgoedopties…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *