NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Verhuizen

Gezondheidsrisico’s waarmee u rekening moet houden bij het verhuizen naar een nieuw huis

4 Minuten lezen
balkons woningen

Heb je de deal getekend voor je droomhuis en is het tijd om te klussen aan huis? Of bladert u door onroerendgoedopties om een ​​geweldige appartementdeal te vinden? Of je nu haast hebt om weg te komen van zeurende eigenaren of slopende beslissingen voor volwassenen te nemen – de euforie van het bezitten van een eigendom of de sensatie van een nieuwe start overtreft alle vermoeidheid en ontberingen die verhuizen met zich meebrengt.

Maar voordat je je aanmeldt voor het begin van chaos en beroering die de komende maanden wordt veroorzaakt door het verschuiven van plaatsen, moet je op veilig spelen, vooral met kleine stapjes. Zorg ervoor dat u uw veiligheid en de gezondheid van uw gezin tijdens de verhuizing niet in gevaar brengt. Het is niet alleen de fysieke vermoeidheid of mentale stress die u mogelijk in de war kan brengen, maar verborgen gifstoffen en gevaren die op uw nieuwe plek op de loer liggen, zijn ook een ernstige reden tot bezorgdheid. 

In de haast om een ​​bod uit te brengen, het paar van je nieuwe huissleutels te bemachtigen, het meubilair op te bergen, je nieuwste aanwinst op te fleuren met een nieuwe verflaag hier en een klein beetje daar – dat georganiseerd blijven wordt vooral een uitdaging met werk en andere prioriteiten.

Cosmetische reparaties zijn niet de enige oplossing om uw woning bewoonbaar te maken. Pak de ongewenste gezondheidsrisico’s die zich voordoen aan – weet u niet waar u moet beginnen? Blijf lezen om de mogelijke gezondheidsrisico’s te vinden en hoe u ze kunt vermijden.

Asbest

Asbest is een van nature voorkomend silicaat dat is gerangschikt in microscopisch kleine vezelpatronen. Als u enige bouwkennis heeft, weet u dat asbest sinds de jaren vijftig enorm populair is voor bouwdoeleinden. Wat maakt asbest tot een uniek en gewild bouwproduct?

Het biedt sterkte, stabiliteit, brandwerendheid, weerstand tegen chemicaliën en hitteslijtage. Tegenwoordig wordt asbest niet alleen gebruikt bij het bouwen van gebouwen, maar overal in uw omgeving, van vloeren tot tegels en isolatie. 

Dus, hoe kan asbest gezondheidsrisico’s veroorzaken? Het gevaar ontstaat wanneer asbest beschadigd raakt en begint te verslechteren. De gebroken vezels kunnen tijdens het inademen dodelijke longziekten veroorzaken, zoals mesothelioom , kwaadaardige en dodelijke longkanker die bij verspreiding resulteert in ademhalingsfalen, congestieve longontsteking en darmobstructie. Als u van plan bent om te verbouwen, kunt u daarom beter professionele hulp inschakelen.

 Houd rekening met schimmels en insectenkolonies

Trek je volwassen broek aan en doe een mama-inspectie van elk hoekje en gaatje voor knapperige schimmels en griezelige kruipers. Geef de nieuwe plek altijd een grondige wasbeurt en laat hem aan de lucht drogen voordat je je meubels tegen de muur stapelt. 

Schimmel gedijt op donkere, vochtige en vochtige plaatsen. Als je de schimmel niet kunt zien, betekent dit niet dat hij zich niet kan verstoppen. 

Schimmels – kunnen door muren dringen en een penetrante geur verspreiden. U wilt regelmatig en grondig zijn met het schoonmaken van douches, badkuipen, wastafels, toiletten, keuken en vloeren. De schimmelvariëteit die gewoonlijk in huizen voorkomt, omvat Penicillium, Aspergillus en Cladosporium. Als ze de kans krijgen om te bloeien, kunnen ze uiteindelijk allergieën, huidinfecties, koorts en ademhalingsmoeilijkheden veroorzaken. Gebruik sterke chemicaliën zoals bleekmiddel om te reinigen en ontvochtigers om vocht te voorkomen.

Insectenkolonies – veel insectensoorten houden ervan om te verblijven op plaatsen die je altijd ‘vergeet’ op te ruimen of de rotzooi die je ooit van plan bent op te ruimen. Voorkom dat uw kinderen in dergelijke gebieden rondsnuffelen om te voorkomen dat ze worden gebeten door wespen, mieren en kakkerlakken. 

Ruim de rommel op, want je wilt niet dat de termieten je meubels aanvreten!

Defecte rook- en koolmonoxidedetectoren

Het is absoluut noodzakelijk om rookmelders te installeren. De ongevaarlijke rook die het woedende alarm doet afgaan als je een beetje lasagne verbrandt of een beetje rookt in je huis, mag niet onzorgvuldig worden opgevat. Het kan echter irritant zijn om het alarm om de meest onbeduidende redenen te sluiten. Brandslachtoffers zijn ongelooflijk destructief! Je moet een verantwoordelijke volwassene zijn voor je gezin en voorkomen dat een klein bakongelukje het huis afbrandt. 

Zijn rookmelders niet voldoende bescherming? Waarom zou je willen dat je huis de hele tijd loeit als een ambulance? Hoewel koolmonoxide tijdens de verhuizing misschien niet op uw prioriteitenlijstje staat, is het altijd een goede gewoonte om uw blootstelling aan de luchtkwaliteit te controleren.

Losse kabels

Een van de belangrijkste oorzaken van ongevallen in huis wordt veroorzaakt door doorhangende elektrische kabels en stroomkabels. Het is riskant om draden langs muren, bureaus en vloeren te laten hangen. Bind de kabelsnoeren vast met goedkope banden of een stuk touw terwijl u elektrische apparaten van achteren verwijdert om ernstig letsel door struikelincidenten en elektrocutie te voorkomen. 

Kabelbeschermers zijn ook een uitstekende manier om onnodige ongelukken te voorkomen. Als u kabels in plastic of vinyl omhulsels plaatst en ze langs de muurranden bevestigt, voorkomt u bovendien dat uw kinderen per ongeluk stroomdraden aanraken!

Met het onderhoud van een groot huis komt soms ook groot vervoer kijken. Lezen over transport betekent dat je in ieder geval op de hoogte bent van handige tips voor alles wat met logistiek te maken heeft.

Radon

Onze blootstelling aan radioactieve stoffen is het afgelopen decennium onbewust toegenomen. Wat nog verrassender is, zijn de potentiële stralingsbronnen direct onder uw dak! Radon is een radioactief gas dat vrijkomt bij de natuurlijke afbraak van uranium onder de grond. Het beweegt zich van de grond en komt de huizen binnen via kieren en spleten.

We hebben een aantal belangrijke bronnen voor u op een rij gezet om door professionals te laten testen.

De giftige en radioactieve ophoping van gassen in kelders

Granieten werkbladen kunnen radioactief radon bevatten, wat resulteert in lage stralingsniveaus.

Keramische tegels en keukengerei

Meststoffen in uw nieuwe tuin

Glow in the dark wandklokken

Laatste woorden

Huiseigendom gaat niet alleen over het verwerven van een mooi stuk grond, het is eerder een verantwoordelijkheid die u aan uzelf en de mensen die erin wonen verschuldigd bent om van uw eenvoudige verblijfplaats een veilige en risicovrije zone te maken.

Hoewel het praktisch onmogelijk is om elk gezondheidsrisico bij u uit te roeien, kunnen we altijd beginnen met het minimaliseren van de meest waarschijnlijke gevaren en ons omhoog werken. Laat deze verantwoordelijkheden u er niet van weerhouden uw droomhuis te kopen. Het enige dat nodig is, is een beetje ijver om uw huis veilig te maken voor alle bewoners.

Gerelateerde berichten
Verhuizen

Alles wat je moet weten over verhuizen

2 Minuten lezen
Ga je één dezer dagen verhuizen of ben je nog aan het oriënteren hoe verhuizen überhaupt het beste uitgevoerd kan worden? Het…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *