NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Besparen

Waarom zou je voor een duurzame woning moeten gaan?

1 Minuten lezen

Duurzame woningen zijn in trek en ook nieuwbouw woningen worden steeds duurzamer. Uit onderzoek bleek dat meer dan 60% van de mensen de duurzaamheid van hun woning belangrijk vindt. In deze blog lees je waarom je voor een duurzame woning zou moeten kiezen.

Goed voor het milieu

De belangrijkste reden om voor duurzaamheid te kiezen is uiteraard het verbeteren van het milieu. Door toedoen van ons en ons hoge energieverbruik warmt de aarde op (klimaatveranderingen) en dit kunnen we tegengaan door zuiniger om te gaan met ons energieverbruik. Een goed voorbeeld is de traditionele op gas gestookte cv-ketel. Deze cv-ketel stoot namelijk enorm veel broeikasgassen uit zoals CO2 (koolstofdioxide) en deze vervuilt de lucht. Om dit te verlagen zou je een warmtepomp aan kunnen schaffen, want dit is een milieuvriendelijker alternatief.

Kosten besparen

Het investeren in een warmtepomp kost ondanks bijkomende subsidie van de overheid flink veel geld. Begrijpelijk dus dat niet iedereen een warmtepomp gaat aanschaffen, maar ook met duurzame investeringen kun je op de lange termijn kosten besparen. Isolatie en zonnepanelen bijvoorbeeld zijn goede opties als je kosten wilt besparen.

Wooncomfort verhogen

Met het laten aanleggen van isolatiemateriaal kun je het wooncomfort van jouw woning vergroten. Door het milieuvriendelijke isolatiemateriaal zal jouw woning altijd een heerlijke binnentemperatuur hebben. De warmte blijft namelijk beter binnen door isolatie en tocht beter buiten. Isolatie zorgt dus niet alleen voor kostenbesparing, maar ook voor meer comfort.

De woningwaarde stijgt

In deze blog heb je gelezen over enkele investeringen in de duurzaamheid van jouw woning. Isolatie, zonnepanelen en een warmtepomp zorgen er namelijk voor dat je duurzamer gaat wonen. Meer kosten besparen op de energierekening en minder CO2-uitstoten. Ondanks deze investeringskosten moet je niet vergeten dat dit soort investeringen de waarde van je woning verhogen. Doordat duurzame woningen in trek zijn zal het ook niet moeilijk worden om deze in de toekomst te verkopen.

Gerelateerde berichten
Besparen

Hoeveel bespaar je met zonnepanelen?

1 Minuten lezen
Zonnepanelen worden steeds voordeliger in aanschaf. Energie wordt daarentegen steeds duurder. Dat betekent dus dat de keuze al snel gemaakt is. Met…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *