NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Besparen

Hoeveel bespaar je met zonnepanelen?

1 Minuten lezen

Zonnepanelen worden steeds voordeliger in aanschaf. Energie wordt daarentegen steeds duurder. Dat betekent dus dat de keuze al snel gemaakt is. Met zonnepanelen kan je flink besparen. Dat zal de specialist in zonnepanelen je ook vertellen. Daarom leren we je hier meer.

Hoe verdien je de zonnepanelen terug?

Veel mensen willen vooral duurzaam met energie omgaan. Andere mensen zijn daarentegen vooral geïnteresseerd in de economische kant van de zaak. Op dit moment wordt 10 cent betaald voor elke kilowattuur dat je teruglevert aan zonnestroom. Zo kan je dus de kosten voor energie flink omlaag krijgen. De prijs voor zonnepanelen per kilowattuur ligt momenteel ergens rond 12 cent. Dit hangt af van bijvoorbeeld de plaatsing en hoeveel hiervoor nodig is. Wanneer je met zonnepanelen zo’n 38 % van je energiebehoefte dekt dan bespaar je jaarlijks al snel €500,-. In een periode van 20 jaar is dat €10.000,- besparing. Binnen 9 jaar heb je dan je investering er al uit.

Betalen voor zonnepanelen

Wanneer je zonnepanelen koopt, dan kan je dit natuurlijk zelf betalen. Je kan ook kiezen voor een lening met subsidie. Stel dat het plaatsen en aansluiten €10.000,- zou kosten. Neem daar €250,- per jaar voor verzekering, onderhoud en reparatie bij. Wanneer je dan een lening afsluit, dan komt daar ook nog wat rente op. Stel dat je dan 4.000 kilowattuur opwekt, dan zal je rond €450,- aan teruglevertarief verdienen. Zo kan je jaarlijks de investering stap voor stap terugverdienen. Dit zal je dan in 10 tot 12 jaar kunnen doen.

Een thuisaccu erbij kopen?

Wanneer je ook nog een thuisaccu koopt, dan kan je er nog meer uithalen. Je kan dan namelijk het overschot aan energie dat je op piekuren opwekt opslaan. Dit kan je dan gebruiken op andere momenten. Zo kan je gemakkelijk 75% zelfvoorzienend worden. De aankoop wordt dus aantrekkelijker naarmate je het verbruik van energie ermee kan verminderen. De energie van de leverancier is veel duurder en lijkt ook alleen maar duurder te worden. Dit maakt een thuisaccu kopen dus ook alleen maar aantrekkelijker. Zo zijn de mogelijkheden om alles eruit te halen heel groot.

Gerelateerde berichten
Besparen

Waarom zou je voor een duurzame woning moeten gaan?

1 Minuten lezen
Duurzame woningen zijn in trek en ook nieuwbouw woningen worden steeds duurzamer. Uit onderzoek bleek dat meer dan 60% van de mensen…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *