NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Huis

Waar kun je een garage voor gebruiken

2 Minuten lezen
landhuis garage

De garage is vaak een vergeten onderdeel van een huis. Plus voor veel huiseigenaren is het zelfs een beetje een verloren ruimte. Een garage is echter een redelijk interessante en heel veelzijdige ruimte. Als jij de auto niet beslist in de garage hoeft te stallen dan zijn er zoveel dingen die jij in plaats daarvan zou kunnen doen. We hebben voor jou hieronder een aantal ideeën uitgewerkt.

Een georganiseerde opslagruimte

Ben jij iemand die veel spullen heeft? Verzamel jij bijvoorbeeld al vele jaren allerlei dingen en heb jij er hier nog niets van weggegooid? Dan ben jij waarschijnlijk wel iemand die hier een mooie garage opslagoplossing voor kan gebruiken! 

Maar doe dit dan absoluut op een georganiseerde manier. Begin dan dus met het aanbrengen van wat planken en opbergkasten in de garage. Want een beetje organisatie vanaf het begin zal jou later namelijk veel tijd of teleurstellingen besparen.

Een heuse entertainment ruimte

Of je er nu een professionele pooltafel en een paar luie stoelen in wilt neerzetten om zo flink te gaan gamen. Of dat jij graag alles uit de kast wil halen met een prachtig surround sound multimedia geluidssysteem en een fraai groot scherm om een voetbalwedstrijd of actie met vrienden en familie te bekijken. De ruimte van een garage is hiervoor veelal een perfecte plaats.

Een ideale werkplaats

Een garage is ook een geweldige plek om als werkplaats te gebruiken. Je zou die ruimte perfect kunnen gebruiken om aan je motoren te sleutelen of iets anders te bouwen. Het is bovendien de perfecte plek om al jouw gereedschap en accessoires zoals je jethelmen op te bergen. Het voordeel bij het sleutelen is, dat je het kan laten liggen als je de motor even wilt uitproberen. 

Een gebied om buitenplanten te kweken

Een garage zal niet zo snel in een complete kas veranderen, maar het is wel degelijk een uitstekende plek om bloemen, fruit en groenten om te potten of te kweken. Doe allereerst eens wat online onderzoek om te zien welke planten het er goed tijdens welk seizoen dan ook zouden doen. Met een aantal kant-en-klare kassen, warmtelampen speciaal voor planten, en enkele basisartikelen (zoals aarde, plantenvoeding en potten), kun je dan het hele jaar door zeker de juiste planten kweken.

Maak er een unieke garage gym van

Hoewel dit één van de standaard ideeën is, kan het desondanks bijzonder nuttig zijn om van je eigen garage een persoonlijke sportschool te creëren. Plaats er een loopband, een halterbank, een paar halters en een fijne radio en je bent al een flink stuk op weg naar dat droomlichaam dat je altijd al had willen hebben! Een eigen yoga of vechtsport studio kan natuurlijk ook.

Het zal uiteindelijk niet alleen goedkoper zijn dan veel geld voor een sportschool lidmaatschap neer te leggen. Maar je hoeft jezelf ook niet te schamen als je stiekem een dagje overslaat… of meerdere… want niemand zal dit te weten komen!

Een speel- of oefenruimte

Jouw garage tot een speciale plek ombouwen waar jouw kinderen of jijzelf met een muziekband kunnen oefenen is ook een prima idee. Of het als een ruimte te gebruiken om te dansen, of gewoon te spelen is eveneens heel logisch. Indien de garage over flink wat ramen beschikt zou je het zelfs als een atelier of fotostudio kunnen gebruiken.

Wat je uiteindelijk ook met jouw garage doet. Onthoud hierbij goed: wat je wensen of behoeften ook zijn, je zult zeker wel een goede functie vinden om jouw garage in je voordeel te gebruiken.

Gerelateerde berichten
Huis

Rolluiken in Emmen: Waarom ze zo voordelig zijn voor jouw huis

2 Minuten lezen
Rolluiken zijn een populaire keuze voor veel huiseigenaren in Emmen. Ze bieden een aantal voordelen, zoals privacy, veiligheid, energiebesparing en bescherming tegen…
Huis

Waar je aan moet denken wanneer je een nieuwe keuken gaat kopen

2 Minuten lezen
Wanneer je een nieuw huis hebt gekocht en dus op korte termijn gaat verhuizen is het belangrijk dat je goed voorbereid bent….
Huis

Sociale huurwoning ingaan

2 Minuten lezen
De huizenprijzen in 2020 zijn opnieuw gestegen naar een recordhoogte. Rabobank en ABN-amro voorspelde in eind 2019 dat de gemiddelde huizenprijzen met…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *