NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Geen categorie

Alles over plissé hordeuren 

2 Minuten lezen

In ieder kozijn past een hor. Het is alleen niet altijd even makkelijk om een hor te vinden die in het kozijn past en effectief is. Wat kun je doen als je graag een hor wilt in een deur die geen standaardafmeting heeft of als je kozijn niet meer helemaal haaks is? We gaan het hieronder bespreken.

Een hordeur

Een hordeur is een goede oplossing om frisse lucht binnen te laten zonder dat er ongewenste gasten je huis in komen. Sommige deuren echter maken het lastig om een hordeur te plaatsen. Gelukkig zijn er naast veel standaard-hordeuren ook hordeuren die helemaal op maat gemaakt kunnen worden.

Een schuifpui

Als je een grote schuifpui dan kan het lastig zijn om een passende hordeur te vinden. Deze hebben meestal een maximale breedte van 90 cm, en slechts enkele kunnen tot 100 cm overbruggen. 

Dat geldt echter niet voor plissé hordeuren. Deze kunnen zo groot of klein worden gemaakt als dat nodig is om een deuropening effectief dicht te maken voor insecten. Doordat de stof zichzelf opvouwt is het geen enkel probleem om de breedte van de deuropening te overbruggen. 

Daarnaast is een plisse hordeur zeer onopvallend weg te schuiven op het moment dat de deur gewoon dicht is, in tegenstelling tot een naar binnen- of buitendraaiende hordeur.

Schuin kozijn

Zeker in oude huizen is het vaak een probleem dat de kozijnen niet helemaal precies haaks zijn. Bijvoorbeeld omdat de drempel wat verzakt is.  

Dat is voor veel hordeuren een probleem. Daardoor ontstaan kieren waardoor muggen en vliegen gemakkelijk het huis in kunnen komen. 

Met een plissé hordeur is dit echter gemakkelijk te verhelpen door het aanbrengen van een schuin aflopende strip. Hiermee kun je ongewenste openingen vermijden en zorgen dat je huis insectvrij blijft. 

Conclusie

Een plissé hordeur kan in de aanschaf wat duurder zijn dan een ander soort hordeur. Daar staat echter tegenover dat het materiaal van de hor zeer slijtvast is en dat de bewegende onderdelen lang meegaan. Je kunt er vele jaren van genieten, terwijl het onderhoud zeer gemakkelijk en niet tijdrovend is. Daarnaast zijn plissé hordeuren ook geschikt voor deuren die buiten de standaardmaten vallen en voor deuropeningen die niet helemaal haaks zijn.

Een plissé hordeur is dus een prima keuze als je op zoek bent naar een manier om je huis te kunnen luchten zonder hele hordes muggen, vliegen en andere insecten in je huis uit te nodigen!

Gerelateerde berichten
Geen categorie

Een wekker helpt bij het creëren van een gezond slaapritme

2 Minuten lezen
Een goede nachtrust is essentieel voor iedereen. De beste manier om ervoor te zorgen dat je overdag goed uitgerust bent en voldoende…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *