Site pictogram Leven-en-wonen

Alles wat je moet weten over deurbeslag

Deurbeslag is niet alleen functioneel, maar heeft ook een esthetische waarde

Deurbeslag is een belangrijk onderdeel van elke deur, zowel qua functionaliteit als qua esthetiek. Maar met zoveel verschillende soorten deurbeslag op de markt, kan het moeilijk zijn om te beslissen welk deurbeslag het beste bij jouw deur past. In deze blog zullen we alles behandelen wat je moet weten over deurbeslag, van de verschillende soorten tot hoe je ze kunt kiezen en monteren.

Wat is deurbeslag?

Deurbeslag is in feite alles wat aan je deur kunt hangen, zoals bijvoorbeeld deurklinken en sloten. Een overzicht van verschillende soorten deurbeslag vind je hieronder:

Het is belangrijk om te overwegen welk soort deurbeslag het beste bij jouw deur past, afhankelijk van hoe vaak de deur wordt gebruikt, de locatie van de deur en de veiligheidseisen. 

Het juiste deurbeslag kiezen

Nadat je hebt besloten welk soort deurbeslag het beste bij jouw deur past, is het tijd om te beslissen welk specifiek deurbeslag je wilt kiezen. Hier zijn een paar factoren om in overweging te nemen bij het maken van je keuze:

Hoe monteer je deurbeslag?

Nadat je geschikt deurbeslag hebt gekozen, is het tijd om het te monteren. Hier zijn enkele stappen die je kunt volgen om ervoor te zorgen dat het monteren van het deurbeslag soepel verloopt:

Met deze stappen in gedachten, kun je ervoor zorgen dat het monteren van het deurbeslag een eenvoudig proces is. Het is tenslotte altijd aan te raden om professioneel advies te vragen als je twijfels hebt over de installatie van deurbeslag!

Mobiele versie afsluiten